Primo

Primo keramiska grillar.

Läs mer längre ner på sidan

Ring oss::

021-4481180

Styckdetaljen jag använde mig av var fläskkaré som rökgrillades med rökved av körsbär med en temperatur i grillen på 110°.

I köttet satt naturligtvis en termometer så att jag kunde ha full kontroll på innertemperaturen. Det första jag upptäckte med Primo:n var hur lätt det var att hålla en låg och jämn temperatur och inte som i mina 57:or som gärna går aldeles för varmt.

Nästa upptäckt var att det nästan inte gick åt något kol, timme efter timme tuffade Primo:n på utan att jag behövde fylla på mer kol.

Efter ca 5tim var köttet färdigt och plockades av grillen, och då passade jag på att titta om det fanns kol kvar i grillen det jag fick se när jag lyfte på deflektorplattorna var att nästan ingen kol alls hade gått åt.

Nu var jag fast, känslan som jag hade var närmast med att bli blixtförälskad.

Sen vet jag inte om man kan säga så om en grill,

Kärlek till en grill finns absolut men på ett annat vis än till en partner. Jag känner att jag har fått en ny vän som har samma intresse som jag, att laga mat och gärna länge.

Kärleken till en grill

Mitt första möte med en keramisk grill var lite blandat, samtidigt som jag var väldigt nyfiken på den keramiska Primo XL 400 som jag hade framför mig var jag väldigt skeptisk till den.

Min första tanke var vad kan vara bättre än det jag redan hade använt i många år, 57cm klotgrilll, med min gamla klotgrill kunde jag klara alla grilltekniker.

Men jag tänkte att Primogrillen skulle få en ärlig chans.

Detta första möte skulle förändra min syn på grillar och grillat, bara jag tog i handtaget till locket för att öppna Primo:n kände jag att detta var något speciellt.

Tyngden i locket, finishen, detaljerna på grillen utstrålade kvalitet.

Primo XL400 Grillen tändes upp och grillningen påbörjades.

Broken Ribs blir Svenska & Nordiska mästare i Ribs 2015. Grillat på en Primo XL 400

Broken Ribs valde redan från första början att grilla på Primo.

Primo valde vi just för att den har så stora valmöjligheter. Den ovala formen och de två deflektorplattorna i kombination med dividern gör att det blir två värmezoner, viket gör att man kan grilla indirekt och direkt grillning samtidigt. Naturligtvis gillar vi att det är lätt att reglera värmen och att hålla den på en jämn och stabil nivå.